Calligraphy natpis pisan Tombow flomasterom

Calligraphy natpis pisan Tombow flomasterom

Posted on Posted in Radovi

Calligraphy natpis ispisan je unutar Moleskin bilježnice sa točkicama te sa Tombow Fudensoke flomasterom koji ima ‘tvrđi’ vrh iz razloga što daje veću kontrolu nad debljinom poteza koju radimo.

Za Calligraphy natpis potrebno Vam je sljedeće:

Moleskin bilježnice imaju dosta kvalitetan papir na kojem se flomasteri ne razlijevaju, pa imate širok spektar opcija za alate kojima želite pisati. To se, nažalost, ne odnosi na pera, te ukoliko ste se odlučili na tuš, morat ćete potražiti alternativnu opciju kao što je deblji papir. Drugi benefit moleskin bilježnice je ta što ima točkice koje vam omogućavaju da sva slova pišete ravno i u jednakoj visini – čak i ako nemate ravnalo.

Što se tiče alata za pisanje, ovdje se koristi Tombow Fudensoke sa tvrdim vrhom. Postoje dvije vrste vrhova – mekani i tvrdi. Savjet je da, ukoliko možete, nabavite dva flomastera sa različitim vrhovima te vidite koji vam bolje odgovara. Osoban prijedlog je da započnete sa onime koji ima tvrđi vrh jer vam daje veću kontrolu nad tim kakve linije radite. Kod onog sa mekim vrhom se često dogodi (u početku) da slučajno pritisnete flomaster malo jače, pa imate deblje linije ondje gdje nisu potrebne.

Kuretake Zig Clean color je ovdje čisto opcionalan te mu je namjena da vašem radu da malo života i boje. Kuretake kistovi zahtijevaju veliku kontrolu i strpljenje, pa je poželjno da, prije nego li se odlučite ih koristiti za svoj rad, ispraksirate pisanje sa njima. Ukoliko tražite jeftiniju i manje kompleksnu alternatu, možete pogledati Milano flomastere sa fleksibilnim vrhom. Oni dolaze u više boja te dođu oko 30 kuna, no kvaliteta im je značajno slabija od Tombow i Kuretake kistova.

Naravno, ne morate imati identičan pribor. Dovoljno je da imate bilo što od osnovnog pribora za kaligrafiju te flomaster sa fleksibilnim vrhom.

Calligraphy is fun – postupak pisanja

Podijeli sa prijateljima: